top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"יוצרים מכפרי הגולן" 

 אוצר אורח: חסאן חאטר

 

 

 

 

 בתערוכה שלפנינו - שנים עשר אמנים מכפרי הגולן, נשים וגברים, היוצרים מארג רחב של סיגנונות ודימויים.

 עושר מרקמים וטכניקות שובי עין. רקימה, פיסול באבן ובברזל, צילום, ציור, קרמיקה, הדפסה וחריטה תלת  מיימד. המנעד רחב כרוחב ליבם של היוצאים. כל יוצר ועולמו הפנימי האישי ויחסו לסביבה.

 התערוכה נעה בין תיאורי טבע תוך הסתכלות בו: עובריות, נביטה והתפתחות, מעשה רוקם מחד ופיסול באבן  וברזל מנגד. יצירה ביוט תפירה או טווייה בחוטי ברזל. ציור המשלב אלמנטים אורנמנטליים, חפצים ודמויות,

 ובצילום האובייקט המצולם איבד את משמעותו המקורית, על ידי הוצאת הקשרו הוויזואלית.

 בתערוכה מתקיים דיאלוג בין מטען תרבותי אישי של היוצרים לבין דימויים ומוטיבים המתבססים בחלקם על

 מורשת החברה בה הם חיים, העבודות מאפשרות לצופה לבחון שאלות הנוגעות ליחסם של האמנים אל  המסורתי והחדש. האמנות והמלאכה. מזרח ומערב. הגלוי והמוצפן.התרבותי והבין תרבותי.

 אמנים המשתתפים התערוכה:

 חסאן חאטר - אוצר, פיסול באבן, וורדה חאטר - קדרית, הישאם אלספאדי -הדפס על אבן,

 סאריה סידאחמד - רישום בחוטים, סולימן טראבה - פיסול בברזל, סאניה עוידאת - מעשה  רוקם, חוסין פאחראלדין - פיסול בחוטי מתכת, חבאיב אלקיש - רקימה, הדפס, דיאלה חלבי  - צילום, אימן חלבי - ציור, אכראם חלבי - רקימה, מאג'דה חלבי - ציור.

                                                                                                אתי פרדו נוסבאום 

 

 

חסאן חאטר-אוצר    ורדה חאטר             חבאיב אלקיש       סאניה עוידאת        מאג'דה  חלבי     הישאם אלספאדי      אימן חלבי            דיאלה חלבי

 חבאיב אלקיש - גילוף גרעין מנגו ורקימה

                                                                                              מאג'דה חלבי - ציור

 חסאן חאטר- פיסול באבן מקומית

  דיאלה חלבי - צילום                                                                       סאריה סידאחמד - רישום בחוטי תפירה     

 אימן חלבי - ציור על גב ארון חתונה- צבע שמן                                          חבאיב אלקיש - ציור על קנווס  

 סולימן טראבה - פיסול בברזל                                              אכראם חלבי - רקימה                                               

                                              סאניה עווידאת - מעשה רוקם

  חוסין פאחראלדין - פיסול בחוטי מתכת

וורדה חאטר חמר + בזלת

 פתיחת הנתערוכה- קהל 

עשור של יצירה וחיבור: תערוכה חגיגית בגלריה "סימן שאלה?"

בעמק גלילי, על גדת הירדן, בקיבוץ עמיר, שוכן מקום בו נפגשים טבע ואמנות, חלום שהתגשם. טולי (1933-2015) ואילנה (1934-2020) באומן, זוג אמנים חלוצים, הקימו את גלריה "סימן שאלה?" כמרכז תוסס של יצירה והשראה, והותירו חותם עמוק על האמנות והחברה בישראל, ובגליל בפרט. סיפורם הוא סיפור של אהבה לאמנות, מסירות לקהילה וחזון בלתי מתפשר. הנוף הפראי והשקט של הגליל היווה עבורם השראה אינסופית. טולי, אמן חזותי, ראה באמנות כלי לשינוי חברתי, ואילנה, קרמיקאית, המנהלת המיתולוגית של המכון לאמנות בתל-חי, וגבעת חביבה. יצרה רשת קשרים בין אמנים ומוסדות תרבות. פעילותם חצתה גבולות, קידמה דיאלוג בין אנשים, ופרויקטים כמו "מפגשי תל-חי", "גבול השלום" ו"סטודיו" מעידים על כך.

תערוכה המוצגת, מציינת עשור לפעילותה של גלריה "סימן שאלה?", היא חגיגה של יצירה, חדשנות וחיבור עמוק לקהילה. היא מהווה נקודת ציון משמעותית במסע ארוך ומרתק, המאפשרת לנו להתבונן לאחור על הדרך שעברנו, להעריך את ההישגים הרבים ולתכנן את העתיד בהשראה ובחזון.

גלריה "סימן שאלה?" היא הרבה יותר ממקום להצגת אמנות; היא שער לעולם של יצירתיות ייחודית, מרחב בו מתמזגות מסורת וחדשנות ליצירת חוויה מעוררת השראה. כל ביקור בגלריה הוא מסע אל עולמות חדשים, שם צבעים עזים, מרקמים מגוונים ויצירות מאתגרות מזמינים אותנו לצלול לעומק עבודותיהם של אמנים ישראלים ובינלאומיים מוכשרים.

הקהילה המקומית אימצה את הגלריה כבית תרבותי משלה, מקום מפגש חם ליצירה ולשיח פורה. אנו גאים להיות חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי והתרבותי של הגליל, ורואים בגלריה מרכז קהילתי תוסס המעשיר את חיי התושבים. במבט לעתיד, אנו שואפים להמשיך ולהוביל את תחום האמנות המקומית, לגלות כישרונות חדשים, להעשיר את חיי התרבות של הקהילה, ולחזק את מעמדה של הגלריה כבמה מרכזית לשיח פורה על אמנות, תרבות וחברה. אנו מחויבים לקידום הקשר בין אמנים צעירים לקהל הרחב, ולמתן במה להצגת עבודותיהם לצד אמנים ותיקים ומנוסים.

ספר העשור, שהופק לרגל התערוכה, מתעד את התפתחות סצנת האמנות בגליל העליון בעשור האחרון. כל דף בספר הוא עדות למסע יצירתי עשיר, המבטא את החיבור הייחודי בין האמן לקהילה, ומשקף את עושרה וגיוונה של האמנות המקומית. האמנות מוצגת בספר ככלי רב-עוצמה לחיזוק הקשר החברתי ולהעצמת הקהילה, ופותחת צוהר לעולמות יצירתיים חדשים. אנו מקווים שהספר יעורר השראה, יתרום להעשרת השיח על האמנות הקהילתית ויחזק את הזהות המקומית.

פתיחה 22.3.2025  נעילה: 7.6.2025

אתי פרדו נוסבאום

  • Twitter Square
  • facebook-square
bottom of page