אורי חופי / חומרים-תהליכים-פסלים
אוצרים: אתי פרדו נוסבאום, נפתלי נחמני, טולי באומן
צלם: צבי אליאש
גלריה סימן שאלה גאה להציג בתערוכת הבכורה שלה, את עבודותיו של אורי חופי, האמן ששינה את פני הנפחות. אורי חופי, בחירתו של צוות הגלריה לפתוח את שעריה, מזמין אתכם למסע מרתק אל עולם הברזל והיצירה.
אורי חופי: מהחקלאות אל נפחיה עולמית.
איזו הפתעה העניק לאמנות, חקלאי שהחליט להפוך את צינור ברזל להבעת יצירתיות, והוא צעיר בן 53, שהתחיל מסע מרתק בעולם הנפחות, ושינה את פני התחום כולו? אורי חופי, חבר קיבוץ עין שמר, עשה בדיוק את זה. לאחר שנים של עבודה בחקלאות ובניהול מפעלים, גילה חופי את אהבתו לברזל החם.
הכל התחיל ב-1984, לאחר מפגש גורלי בכנס נפחים בינלאומי עם הנפח המפורסם פרדי הברמן. ההשראה ששאב מהמפגש, בשילוב עם התשוקה הטמונה בו, הובילה אותו להקים את הנפחייה שלו ב-1987. הנפחייה הפכה למרכז פעילות ענף, המתמקד ביצירת אמנות בברזל, פיתוח כלי עבודה ייחודיים והוראה.
אחת מתרומותיו הגדולות של חופי הייתה פיתוח שיטה ייחודית לעבודה עם ברזל, שיטה שמתמקדת ביעילות ובנוחות העבודה. פריצת הדרך הגדולה ביותר שלו בתחום זה הייתה פיתוח "פטיש חופי", פטיש ארגונומי שתוכנן בקפידה כדי להקל על עבודת הנפחים ולמנוע פציעות. הפטיש הזה הפך לפופולרי מאוד בקרב נפחים ברחבי העולם.
במקביל לפעילות הנפחייה, הקים חופי בית ספר לנפחות ב-1992, והחל ללמד נפחים מכל העולם. הוא לימד לא רק את הטכניקות של העבודה בברזל, אלא גם את הפילוסופיה שלו לגבי האמנות והחיים. חופי האמין כי הנפחות היא לא רק מלאכה, אלא גם דרך חיים, והעביר את התשוקה שלו לתלמידיו.
יצירותיו, זכו להכרה בינלאומית, הציג תערוכות רבות בארץ ובעולם, והשפיע על דור שלם של נפחים. היום. גלריות רבות מציגות את עבודותיו, והמורשת שלו ממשיכה להשפיע על עולם הנפחות. חופי, שראה בברזל יותר מחומר גלם, אלא ככלי להבעת רגשות ומחשבות, מזמין אתכם לחוות את הקשר המיוחד בין האמן לחומר. תערוכה זו היא חגיגה לחושים. צלילי הפטיש הפוגע בסדן, חום הברזל והקווים החזקים של היצירות ייצרו חוויה בלתי נשכחת. "הברזל מלמד אותנו סבלנות, התמדה ויושר", אמר חופי, "הוא משקף את הנשמה שלנו". הצטרפו אלינו לחגיגה של יצירתיות, חדשנות ומלאכת יד. גלו את הסיפורים שמסתתרים מאחורי כל יצירה, את הקשר בין האדם לחומר ואת הקסם של הנפחות.
רשמה: אתי פרדו נוסבאום
תמונות ממפגש "אוויר ואוירה" עם האמן אורי חופי שנערך בגלריה ב - 24/11/14
במפגש זה השתתפו כ - 80 מותיקי הגליל שורדי שואה.
התמונות צולמו על - ידי שלמה גולן מקיבוץ עמיעד.