top of page


שני יוצרים וים של צלילים : אנטון קורן, פיטר איזיקוביץ
אוצרים: אתי פרדו נוסבאום, נפתלי נחמני
צלם: צבי אליאש, ארז בן סימון
גלריה סימן שאלה מכוונת לראשונה זרקור לעולמם של אנשים מיוחדים, שמומחיותם ומשלוח ידם היחודי או העיקרי: בניית כלי נגינה. בוני כלי נגינה הם אמנים ואומנים בעלי מיומנויות ברמה גבוהה ביותר. בעבודת ידיים ונגרות עדינה,
בהבנה הפיסיקלית והמתמטית של התהליך האקוסטי בשליטה בתורת המוסיקה ויסודותיה ובעיקר, בכוחם לדימיון ולפסל את הכלי הגמור מתוך החומר לכדי יצירות אמנות ומקומם בגלריה. רובם ככולם יודעים לנגן בכלים רבים ומגוונים ויוצרים מוזיקה.
המוזיקה מלווה את המין האנושי מאז ומתמיד. אנחנו אוהבים ליצור מוזיקה, להאזין לה, לרקוד לצליליה, המוזיקה היא
ללא ספק דרך עוצמתית לתקשר ולחבר בין אנשים. היא בעלת קסם שאי אפשר להתעלם ממנו ומשחקת תפקיד מאוד
משמעותי בכל מגזרי החברה מכל התרבויות ובכל הזמנים. היכן שישנה מוזיקה, ישנם גם כלי נגינה. ישנו קשר עמוק בין אופי המוזיקה והכילים עליהם מנגנים אותה: גיטרה חשמלית מתאימה לקצב ולכעס של הרוק אנד רול, אבל נדיר לראות גיטריסט מלווה הופעת אופרה. כינורות מוצאים את מקומם במוזיקה הקלסית, אבל קשה למצוא אותם בהיפ-פופ
סביר להניח שהקשר הזה הוא תוצאה של הפסיכולוגיה האנושית המשונה ולא נובע מתכונות כאלה או אחרות של כלי
המוזיקה עצמו. אלטון ג'ון, למשל, בנה קריירה מוצלחת מאוד על בסיס שילוב של פסנתר כנף עם רוק אנד רול. תהה
הסביבה אשר תהה, הקשר הזה קיים: כלי הנגינה משפיעים על המוזיקה שיוצרים עימם.
כלי המוזיקה משתנים לאורך השנים. לפעמים השינוי הוא מהיר מאוד- כמו הפריחה האדירה בכלי נגינה אלקטרוניים
בחמישים השנים האחרונות ולפעמים, הוא איטי וכמעט בלתי מורגש. אך השינוי קיים תמיד. דוגמה מוחשית לכך, רובנו
שמענו את יוהאן סבסטיאן באך. רובנו גם מכירים את היצירות המפורסמות ביותר שלו, גם אם אנחנו לא תמיד יודעים שהוא זה שהלחין אותן. היום בדיוק כמו אז, בין נגן מבצע או מלחין שרודף אחרי התהילה, נמצא בעל מלאכה, נטול קהל, שמונע מאהבה לחומר, לצורה ובמיוחד לצליל שנוצר מהמפגש ביניהם.
בתערוכה מוצגים כלי נגינה של שני אמנים: אנטון קורן ופיטר איזיקוביץ. כל אמן והסגנון המיוחד שלו כלים מסורתיים וקלאסיים לצד כלי נגינה חדשניים ומקוריים. חלקם של הכלים ידידותיים למשתמשים ומאפשרים לכל אחד להפיק צלילים וליצור עם האחרים הרמוניות מוזיקליות, גם ללא יידע במוזיקה.
אתי פרדו נוסבאום
פיטר איזיקוביץ: שירת העץ
אמן ואומן מיוחד המגלה את סודות הצלילים בכלי נגינה שהוא בונה. חלקם כלים לא שיגרתים, חלקם קיימים בעולם המוזיקה וחלקם הוא ממציא. קסילופון שהוא גם שולחן קפה. נבל דלת, נבל אירי (קלטי), נבל בטן (לריפוי ולנשים בהריון), קלימבה, דיג'ירידו, מרימבה, ועוד.
פיטר הוא אוטודידקט. את כל מה שהוא עושה, למד בכוחות עצמו גם שהמידע היה פחות זמין עוד הרבה לפני עידן האינטרנט. נולד וגדל ביוהנסבורג, דרום אפריקה, ניגן בגיטרה ובמפוחית, הצלילים והמקצבים של אפריקה, היוו נדבך
חשוב והשפיע חזק על חייו ועבודותיו. מאז שהיה ילד, תמיד נמשך לעולם המוזיקה וכלי נגינה מכל הסוגים. לדבריו:
"התמזל מזלי שהייתי מסוגל לשלב את כישורי הנגרות עם אהבתי למוזיקה וכלי נגינה".
בכל מקום אפשרי, הוא מנסה, להשתמש בעץ ממוחזר, או בעץ שהוא אסף מגיזום עצים ברחבי הגליל. השילובים בכלי הנגינה השונים מרתקים אותו והוא תמיד עובד על הכלי הנגינה הבא.
אנטון קורן - כלים אתניים, מתרים, צינורות.
מוזיקאי, אמן ובונה כלי נגינה. חוקר תדרי קול והשפעתם כבר מעל עשור. ניגן בעבר בהרכבי מוסיקה אלקטרונית ומוסיקת עולם. בעלים של המותג Tone i drums - בית מלאכה לכלי נגינה מיוחדים.
אנטון התחיל לנגן על דיג'רידו בגיל 16, לאחר כמה שנים נחשף לעוד כלי נגינה מהמשפחה של הדיג', כלים אשר מנגנים תו אחד בלבד-כלי אוברטון ביניהם, נוולי פה שונים וחלילי אוברטון. כעבור זמן קצר הצטרף להרכבים שונים כנגן אוברטונים וזמר שירת גרון.
בשנת 2004 החל לבנות כלי נגינה שונים מעץ דבר שבמהרה הפך למקצועו. הקים חברה בשם "תו אחד" התמחה בבניית כלי הקשה מלודי ייחודי במינו אשר הפך ללהיט עולמי.
כיום מנגנים על הכלים של אנטון קורן הרכבים גדולים ומוכרים ואפילו בהפקות ענק בברודווי.
www.ITONEdrums.com
https://youtu.be/XyzgrVRuBGA












מבט כללי, נבל קלוי, נבל דוד וקסילופונים
נבל פעמון לדלת נבל קלטי קסילופון מצוי
נבל בטן
דידג'רידו
קסילופון בטן קסילופון טלוי






קסילופונים
פאנטם
אוקרינות



קהל בפתיחת התערוכה






הופעה בפתיחת התערוכה קונצרט של פיטר איזיקוביץ נבל קלטי ודיז'ירידו
זמרת מיה איזיקוביץ גיטרה - ונגן פיטר איזיקוביץ ואנטון קורן קסילופון טלוי


bottom of page