top of page
גוזרים ומדביקים2.jpg

גוזרות ומדביקות : שוש גורלובסקי, נעמי שלו

אוצרים: אתי פרדו נוסבאום, נפתלי נחמני 

צלם: צבי אליאש 

477.jpg

שוש גורלובסקי

ילידת ארגנטינה, חברת קיבוץ גדות, עוסקת בהוראה במרכז למחוננים מבתל חי. הצורך ליצור מלווה אותי בכל יום ובכל רגע. גם באופן אישי וגם במסגרת ההוראה שלי. אני יוצרת בכל חומר, אם זה צילום, נייר, חומרים שנמצאים מסביב ואין בהם צורך ועוד. בעקבות חיפוש אחר דרך להעשיר את העולם הצבעוני שלי ומתוך הרצון להתחבר לאמנות ירוקה הגעתי לטכניקת הקולאז'.

הפכתי את המספרים ואת הדבק למכחול שלי, הניירות שאני גוזרת הם הצבעים שלי. קצב החיים במאה ה-21 הוא דינמי ומשתנה. אין ספור גירויים מציפיס אותנו, במהירות , אחד ליד השני ואחד יחד עם השני.העולם סביבינו הוא בליל של אורות, צבעים, צלילים, ריחות, טעמים, קולות ועוד.

באמצעות הקולאז' אני מנסה לשקף את העושר החושי שמקיף אותי. עולם דינמי שחולף ומתחלף כל הזמן. 

ביצירות שלי אני משלבת טקסטורות , השתקפויות ובעיקר צבעים. אני יוצרת עולם צבעוני עשיר של מרקמים. אני מוציאה את הדימויים מהקשרם ומשתמשת בצבע ובמרקם שלהם לצורך יצירת דימויים חדשים. היצירה שלי היא ביטוי של העולם הפנימי שלי וגם משקפת את הסביבה כפי שאני חשה אותה.

3910.jpg
Button
389.jpg
2811.jpg
3010.jpg
378.jpg
445.jpg
1011.jpg
0910.jpg
165.jpg

נעמי שלו

אני יוצרת קולאז'ים מגזרי עיתונים מסוף שנות ה- 90. הרומן שלי עם הקולאז' התחיל עם עיתוני פורנו. לפני שנים רבות נתן לי חבר את אוסף עיתוני הפלייבוי וההסטלר שלו להם הוא לא נזקק יותר. גם אני לא ידעתי בדיוק מה לעשות עם הערימה ההיא...התחלתי לגזור תמונות ולחבר אותן בקומפוזיציות מצחיקות. לא היה לי רעיון טוב יותר באותו זמן.

יותר מאוחר התחלתי לחפש דרכים לעשות קומפוזיציות גדולות יותר-תמיד אהבתי פרויקטים גדולי ממדים. ככה נולדה הטכניקה שבה אני עובדת עד היום-שימוש בקרעים שך דפי עיתון במקום במברשת וצבעים: ציור באמצעות עיתונים.

במשך שנים, מה שהתחיל כמשחק-הפך להיות מקצועי העיקרי.

למה אני יוצרת ?

כי זה כזה אושר-להיות בעלת אמצעי ביטוי של משהוא שדורש ביטוי בעקשנות ! אני מאוד מתעניינת ברגשות אנושיים, ביחסים עם קרובי ובעצמי. אלה הם החומרים הבלתי נדלים של יצירתי. אחד המרכיבים ביצירה שלי הוא סבל. כמו לכל יצור אנושי, גם לי יש כל כך הרבה רצונות לא ממומשים שלא יבואו לידי מימוש לעולם, שגורמים סבל נפשי עז ! זה הנתון -חומר גלם שממנו, בדיוק כמו מחתיכות של מגזינים ישנים, אני מרכיבה מציאות חדשה-פרטית, הרבה יותר עשירה ומספקת מזו שאני כלואה בה כאן בגופי הפיזי.

 

067.jpg
078.jpg
089.jpg

 מופע בפתיחה יגאל לויט גיטרה                  סיוון דרי שירה ופסנתר                                קהל בפתיחה

498.jpg
412.jpg
426.jpg

עשור של יצירה וחיבור: תערוכה חגיגית בגלריה "סימן שאלה?"

בעמק גלילי, על גדת הירדן, בקיבוץ עמיר, שוכן מקום בו נפגשים טבע ואמנות, חלום שהתגשם. טולי (1933-2015) ואילנה (1934-2020) באומן, זוג אמנים חלוצים, הקימו את גלריה "סימן שאלה?" כמרכז תוסס של יצירה והשראה, והותירו חותם עמוק על האמנות והחברה בישראל, ובגליל בפרט. סיפורם הוא סיפור של אהבה לאמנות, מסירות לקהילה וחזון בלתי מתפשר. הנוף הפראי והשקט של הגליל היווה עבורם השראה אינסופית. טולי, אמן חזותי, ראה באמנות כלי לשינוי חברתי, ואילנה, קרמיקאית, המנהלת המיתולוגית של המכון לאמנות בתל-חי, וגבעת חביבה. יצרה רשת קשרים בין אמנים ומוסדות תרבות. פעילותם חצתה גבולות, קידמה דיאלוג בין אנשים, ופרויקטים כמו "מפגשי תל-חי", "גבול השלום" ו"סטודיו" מעידים על כך.

תערוכה המוצגת, מציינת עשור לפעילותה של גלריה "סימן שאלה?", היא חגיגה של יצירה, חדשנות וחיבור עמוק לקהילה. היא מהווה נקודת ציון משמעותית במסע ארוך ומרתק, המאפשרת לנו להתבונן לאחור על הדרך שעברנו, להעריך את ההישגים הרבים ולתכנן את העתיד בהשראה ובחזון.

גלריה "סימן שאלה?" היא הרבה יותר ממקום להצגת אמנות; היא שער לעולם של יצירתיות ייחודית, מרחב בו מתמזגות מסורת וחדשנות ליצירת חוויה מעוררת השראה. כל ביקור בגלריה הוא מסע אל עולמות חדשים, שם צבעים עזים, מרקמים מגוונים ויצירות מאתגרות מזמינים אותנו לצלול לעומק עבודותיהם של אמנים ישראלים ובינלאומיים מוכשרים.

הקהילה המקומית אימצה את הגלריה כבית תרבותי משלה, מקום מפגש חם ליצירה ולשיח פורה. אנו גאים להיות חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי והתרבותי של הגליל, ורואים בגלריה מרכז קהילתי תוסס המעשיר את חיי התושבים. במבט לעתיד, אנו שואפים להמשיך ולהוביל את תחום האמנות המקומית, לגלות כישרונות חדשים, להעשיר את חיי התרבות של הקהילה, ולחזק את מעמדה של הגלריה כבמה מרכזית לשיח פורה על אמנות, תרבות וחברה. אנו מחויבים לקידום הקשר בין אמנים צעירים לקהל הרחב, ולמתן במה להצגת עבודותיהם לצד אמנים ותיקים ומנוסים.

ספר העשור, שהופק לרגל התערוכה, מתעד את התפתחות סצנת האמנות בגליל העליון בעשור האחרון. כל דף בספר הוא עדות למסע יצירתי עשיר, המבטא את החיבור הייחודי בין האמן לקהילה, ומשקף את עושרה וגיוונה של האמנות המקומית. האמנות מוצגת בספר ככלי רב-עוצמה לחיזוק הקשר החברתי ולהעצמת הקהילה, ופותחת צוהר לעולמות יצירתיים חדשים. אנו מקווים שהספר יעורר השראה, יתרום להעשרת השיח על האמנות הקהילתית ויחזק את הזהות המקומית.

פתיחה 22.3.2025  נעילה: 7.6.2025

אתי פרדו נוסבאום

  • Twitter Square
  • facebook-square
bottom of page