top of page

LOVE STORY

לחוט ומתכת

 LOVE STORY לחוט ומתכת.

משתתפים: מירב נדב-מאירוביץ (מעלה-גמלא), קובי סיבוני (לוחמי הגטאות), ניהאד דביט (רמלה), יובל תלם (מצפה מתת). ארבעתם יוצרים בשקט, בצניעות, בהתמדה ומשלבים בין התשוקה למלאכת הכפיים ולחומר.

אומנות הפיסול במתכת ובחוטי המתכת היא מרתקת. חוט המתכת, אצל נדב-מאירוביץ, סיבוני ודביט, הפשוט שבחומרים, אולי מגביל מאוד כחומר וקשה לשליטה אבל בה במידה הינו גם גמיש ומאפשר התבטאות. קצה החוט אוחז ביכולת להביע כל כך הרבה, לשקף את הנפש באמצעות הכלי הבסיסי ביותר - הקו. דרך היצירה בחוט המתכת היא ידנית ללא כל שימוש בחום, הלחמה או ריתוך. את כל החיבורים בפסלים מבצעים בעזרת פלאייר, קאטר והאצבעות. בניסיון להגיע לתוצאה מורכבת ובעלת מספר רבדים. בין אם בתלת-ממד ובין אם דו-ממד. נוצרת שפה עיצובית של "קו מחבר קו" היצירה אצל שלושתם, מורכבת מחומר גלם אחד – חוט המתכת, בשפה זו נוצרים צמתים של קו מלופף המחזיק קו אחר וכן הלאה... וכן הלאה... עד שנוצרת יצירה שלמה העומדת בפני עצמה. המגבלות אותן כופה החומר מהווה אתגר. הצורך לפלס דרך וללמוד את ההתמודדות עם החומר רק מגבירים את העניין. ביצירה קיים חיפוש מתמיד אחר התנועה, ההקפאה של הרגעי, החולף בהרף עין, התחושה והרגש.

פסלי הנשים של מירב נדב מאירוביץ, היו מאז ומתמיד החלק הארי של עבודותיה. דמויות נשיות, נטולות תווי פנים, שהגוף הוא מקור הבעתן וחוזקן. הגוף הנשי, המלא והשופע, מופלא ומרתק, ומייצג מנעד רחב של רגשות וכוח. בחירה ששורשיה טמונים גם בביוגרפיה האישית שלה ושל משפחתה.

בחוט ברזל שעוביו מילימטר אחד בלבד, רושם קובי סיבוני, קו באוויר. החומר הפשוט הפך עבורו ליסוד היצירה, האטום, שממנו מורכב יקום, האפשרויות הבלתי מוגבלות שלו. ממנו הוא מקים יצורים ודמויות, מעניק להם נפח ומפיח בהם חיים דמיוניים. ראשיתם בדמיון שלו ואחריתם בדמיונם של הצופים, הטוענים אותם במשמעות משלהם.

סיפורו של ניהאד דביט, יכול להיות בסיס מרתק לטלנובלה. דביט מפסל בחוטי ברזל, בה הוא קולע חוטי מתכת וחלקים גדולים של גדרות תיל. הנושאים המזוהים ביותר עם עבודותיו, סוסים בגודל טבעי ופסלי עצי הזית גדולי ממדים, כסמל מובהק בן אלפי שנים לנוף הים התיכון, בתוכו צמח, וכסמל לשלום במזרח התיכון.

עבודה עם מתכת חמה משחררת את יובל תלם. הפלטה הנוקשה עוברת תהליכים של חימום, ריכוך וכיפוף, בסופם נולדות הקומפוזיציות. כחומר גלם, המתכת מתאימה עבורו ומאפשרת לו לבטא את עולמו הפנימי. יצירתו אישית ונובעת מתוכו כביטוי צורני לעולמו הרגשי. הפיסול במתכת הפכה לעשייה מרכזית בחייו.

פתיחה:     30.4.22.   נעילה: 11.6.22                            

                                         

אתי פרדו נוסבאום

קובי סיבוני

מירב נדב מאירוביץ

ניאהד דביט

יובל תלם

מירב נדב מירוביץ.       יובל תלם.            קובי  סיבוני.            ניאהד דביט.

צילום: צבי אליעש

שירה: מיה וירון (מירון)

עשור של יצירה וחיבור: תערוכה חגיגית בגלריה "סימן שאלה?"

בעמק גלילי, על גדת הירדן, בקיבוץ עמיר, שוכן מקום בו נפגשים טבע ואמנות, חלום שהתגשם. טולי (1933-2015) ואילנה (1934-2020) באומן, זוג אמנים חלוצים, הקימו את גלריה "סימן שאלה?" כמרכז תוסס של יצירה והשראה, והותירו חותם עמוק על האמנות והחברה בישראל, ובגליל בפרט. סיפורם הוא סיפור של אהבה לאמנות, מסירות לקהילה וחזון בלתי מתפשר. הנוף הפראי והשקט של הגליל היווה עבורם השראה אינסופית. טולי, אמן חזותי, ראה באמנות כלי לשינוי חברתי, ואילנה, קרמיקאית, המנהלת המיתולוגית של המכון לאמנות בתל-חי, וגבעת חביבה. יצרה רשת קשרים בין אמנים ומוסדות תרבות. פעילותם חצתה גבולות, קידמה דיאלוג בין אנשים, ופרויקטים כמו "מפגשי תל-חי", "גבול השלום" ו"סטודיו" מעידים על כך.

תערוכה המוצגת, מציינת עשור לפעילותה של גלריה "סימן שאלה?", היא חגיגה של יצירה, חדשנות וחיבור עמוק לקהילה. היא מהווה נקודת ציון משמעותית במסע ארוך ומרתק, המאפשרת לנו להתבונן לאחור על הדרך שעברנו, להעריך את ההישגים הרבים ולתכנן את העתיד בהשראה ובחזון.

גלריה "סימן שאלה?" היא הרבה יותר ממקום להצגת אמנות; היא שער לעולם של יצירתיות ייחודית, מרחב בו מתמזגות מסורת וחדשנות ליצירת חוויה מעוררת השראה. כל ביקור בגלריה הוא מסע אל עולמות חדשים, שם צבעים עזים, מרקמים מגוונים ויצירות מאתגרות מזמינים אותנו לצלול לעומק עבודותיהם של אמנים ישראלים ובינלאומיים מוכשרים.

הקהילה המקומית אימצה את הגלריה כבית תרבותי משלה, מקום מפגש חם ליצירה ולשיח פורה. אנו גאים להיות חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי והתרבותי של הגליל, ורואים בגלריה מרכז קהילתי תוסס המעשיר את חיי התושבים. במבט לעתיד, אנו שואפים להמשיך ולהוביל את תחום האמנות המקומית, לגלות כישרונות חדשים, להעשיר את חיי התרבות של הקהילה, ולחזק את מעמדה של הגלריה כבמה מרכזית לשיח פורה על אמנות, תרבות וחברה. אנו מחויבים לקידום הקשר בין אמנים צעירים לקהל הרחב, ולמתן במה להצגת עבודותיהם לצד אמנים ותיקים ומנוסים.

ספר העשור, שהופק לרגל התערוכה, מתעד את התפתחות סצנת האמנות בגליל העליון בעשור האחרון. כל דף בספר הוא עדות למסע יצירתי עשיר, המבטא את החיבור הייחודי בין האמן לקהילה, ומשקף את עושרה וגיוונה של האמנות המקומית. האמנות מוצגת בספר ככלי רב-עוצמה לחיזוק הקשר החברתי ולהעצמת הקהילה, ופותחת צוהר לעולמות יצירתיים חדשים. אנו מקווים שהספר יעורר השראה, יתרום להעשרת השיח על האמנות הקהילתית ויחזק את הזהות המקומית.

פתיחה 22.3.2025  נעילה: 7.6.2025

אתי פרדו נוסבאום

  • Twitter Square
  • facebook-square
bottom of page